Wat is Philips Hue en hoe werkt het?

Veel mensen zijn bekend met het merk Philips. De meesten kunnen wel een product van Philips opnoemen, verschillend van scheerapparaten tot wasmachines. Maar Philips is ook zeer actief in de smart home wereld. Speciaal voor deze nieuwe ontwikkeling in huishoudapparaten en technologie heeft Philips een nieuw onderdeel van haar bedrijf opgericht: Philips Hue.

Wat is Philips Hue?

Philips Hue is de overkoepelende naam voor onder andere alle smart home verlichting ontwikkeld door Philips. Philips is als één van de eerste bedrijven gestart met de ontwikkeling van slimme verlichting en daardoor is Philips Hue uitgegroeid tot hèt merk als het gaat om slimme verlichting. Het assortiment bestaat uit ontzettend veel verschillende soorten verlichting. Hierbij kun je denken aan plafondlampen of spotjes of bijvoorbeeld een tafel/hanglamp. Wist je dat de LED strip van Philips Hue als beste is gekozen in de top 4 beste smart LED strips. Naast slimme verlichting voor binnen, kun je ook je tuin en oprit van sfeerlicht voorzien met één van de soorten smart home tuinverlichting die door Philips Hue is ontwikkeld.

Hoe werkt Philips Hue?

Philips Hue gebruikt een heel simpel protocol om de lampen te gebruiken. Wanneer je je eerste Philips Hue lamp in huis haalt kun je deze met je smartphone verbinden via bluetooth. Om de lamp te kunnen verbinden aan je smartphone, moet je de Philips Hue App downloaden. Dit kan zowel in de App Store (iOS) als de Play Store (Android). In de app kun je de lampen in jouw kamer bedienen als jij thuis bent.

Wat heb ik nodig voor Philips Hue?

In het begin van je gebruik heb je genoeg aan slechts je smartphone en een Philips Hue lamp. Als je overgaat op meer dan 10 lampen en meer mogelijkheden wilt gebruiken van je slimme Philips Hue verlichting, kun je de Philips Hue Bridge aanschaffen. Met deze bridge, heb je toegang tot veel meer mogelijkheden qua bediening en samenwerking met andere slimme apparaten in huis. Hieronder zie je het verschil in mogelijk heden tussen de verbinding met van je Philips Hue lampen met- en zonder Hue Bridge.

Philips Hue met Bluetooth

Philips Hue met Bridge

10

Maximaal aantal lampen

50


1 kamer

Bereik draadloze verbinding

Hele huis


Ja

Spraakbediening

Ja


Ja

Eenvoudig dimmen

Ja


Ja

Automatische schema’s & Timers

Ja


Nee

Lampen bedienen als je niet thuis bent

Ja


Nee

Lampen synchroniseren met je muziek, films & games

Ja

Philips Hue verbinden aan jouw smart home

Door jouw Philips Hue verlichting te verbinden met je smart home, wordt het mogelijk om je slimme verlichting te bedienen met spraakopdrachten. Dit kan wanneer jouw smart home voorzien is van een slimme spraakassistent. Dit zijn bijvoorbeeld de Google Assistant, Amazon Alexa of Siri van Apple HomeKit.

Hoe lang gaan Philips Hue lampen mee?

Hoe lang een slimme lamp van Philips Hue meegaat, hangt natuurlijk af van het aantal branduren per dag. Dit kan verschillen per persoon en huis. Als je gaat kijken naar de branduren, heeft een Philips Hue lamp een gemiddelde brandtijd van maar liefst 25.000 uur. Dit is meer dan 20 keer zo veel als de brandtijd van een normale gloeilamp. Lampen van Philips Hue zijn dan wellicht wat duurder dan normale gloeilampen, maar over de tijd zul je zien dat je deze investering eruit zult halen.

Philips Hue lampen zijn zuinig

Door het gebruik van LED-verlichting bespaar je gegarandeerd al veel energie ten opzichte van de traditionele gloeilamp. Niet alleen het gebruik van LED-verlichting, maar ook de slimme bediening en timers dragen bij aan het lagere energieverbruik. Uit onderzoek van Philips blijkt dat een Philips Hue lamp 80% minder energie verbruikt dan een normale gloeilamp.

Philips Hue is dus een zeer aangename toevoeging aan jouw huis. Ben jij benieuwd welke Philips Hue lampen jij in huis kunt gebruiken? Bekijk onze lijstjes om de producten van Philips Hue te ontdekken!

Plaats een reactie