De beste slimme radiatorknoppen

Slimme radiatorknoppen zijn radiatorknoppen die zijn uitgerust met handige smart home technologie waarmee je de temperatuur van je verwarming op afstand kunt regelen via een smartphone of spraakbesturing. Dit is revolutionair. Eerder was het alleen mogelijk om je radiatoren handmatig te bedienen. Ben je nog niet bekend met radiatorknoppen, die je met je smart home kunt verbinden? Smartwatching legt je de voordelen van de smart radiatorknop uit en zet de beste opties voor jou op een rij.

Wat zijn de voordelen van slimme radiatorknoppen?

Smart home radiatorknoppen dienen maar 1 doel: Energie en geld besparen. Dit doel wordt bereikt aan de hand van onderstaande voordelen:

Thermostaatregeling: Slimme radiatorknoppen kunnen worden gekoppeld aan een slimme thermostaat, waarmee je de temperatuur in je huis kunt regelen en de verwarming automatisch kunt aan- en uitschakelen op basis van door jouw ingestelde schema’s of timers. Dit kan helpen om energie te besparen door de verwarming uit te schakelen wanneer je van huis bent of wanneer je slaapt.

Individuele kamerregeling: Slimme radiatorknoppen geven je de mogelijkheid om de temperatuur in elke kamer apart te regelen. Dit kan helpen om energie te besparen door kamers te verwarmen die in gebruik zijn, en de verwarming uit te schakelen in kamers die niet in gebruik zijn.

Programmeren: Slimme radiatorknoppen kunnen worden geprogrammeerd om de verwarming te verlagen wanneer je niet thuis bent en weer aan te zetten wanneer je weer thuiskomt. Dit kan helpen om energie te besparen door de verwarming niet te laten branden op momenten dat dit niet nodig is.

Monitoring: Afhankelijk van de smart radiatorknop, bieden een aantal knoppen de mogelijkheid om het energieverbruik te monitoren. Hierdoor kunt je het energieverbruik van je verwarming bijhouden, en waar nodig op basis van deze resultaten je timers en schema’s aanpassen.

slimme radiatorknop

De beste slimme radiatorknoppen op een rij:

Hoeveel geld jij kunt besparen is natuurlijk afhankelijk van jouw huis. De grootte van je huis en welke isolatie er is gebruikt zijn factoren die invloed hebben op de hoeveelheid energie die jij kunt besparen met je nieuwe smart radiatorknop.

1. Hombli slimme radiatorknoppen

Hombli smart radiatorknoppen zijn voorzien van Bluetooth Low Energie. Hierdoor houden ze het op 2 AA-batterijen tot wel anderhalf jaar lang vol!

Naast het lage energieverbruik hebben de slimme radiatorknoppen van Hombli nog een handige functie. Open raamdetectie. De handige smart home radiatorknoppen van Hombli herkennen het wanneer een raam open staat. Wanneer ze dit herkennen, stoppen ze tijdelijk met het verwarmen van die ruimte. Hierdoor wordt er niet onnodig gestookt, wat jou weer geld bespaard. Ook wordt door middel van locatieherkenning opgemerkt wanneer er geen mensen aanwezig zijn in huis. Op deze momenten zullen je radiatorknoppen het onnodig verwarmen stoppen. Mede door deze handige functies hebben wij dit product van Hombli geslecteerd als beste slimme radiatorknop.

De slimme radiatorknoppen van Hombli zijn betaalbaar en eenvoudig te installeren. Voor €140 heb jij al 3 slimme radiatorknoppen. Deze kunnen jou jaarlijks tot wel 30% aan energie laten besparen op je stookkosten. Zie het dus als een investering.

2. Zigbee smart radiatorknop

De slimme radiatorknoppen van Zigbee kan jou maandelijks flink wat elektriciteitskosten besparen! Zet de radiatorknop op de normale knop van je radiator. Vervolgens kun je verder met de installatie via je telefoon. Voor de installatie heb je een Zigbee Gateway nodig. Via deze Gateway kun je je slimme radiatorknop aan je smart home toevoegen. Vanuit de app wordt het mogelijk om al jouw radiatoren te bedienen, ook wanneer je niet thuis bent. De app maakt ook inzichtelijk wanneer jou radiatoren aanstaan, waardoor jij meer inzicht hebt in je energieverbruik.

De radiatorknoppen maken het mogelijk om in huis per kamer te verwarmen. Zit jij op zolder te werken van 9-17? Dan hoeft alleen de zolder verwarmd te worden. Op dat moment kun je energie besparen door de radiatoren op de begane grond en 1e verdieping uit te schakelen.

De Zigbee smart radiatorknop heeft locatieherkenning. Dat wil zeggen dat de radiatorknoppen het herkennen wanneer er niemand thuis is. De slimme radiatorknoppen zullen automatisch stoppen met verwarmen, zodat er geen onnodige stookkosten worden gemaakt. Via de app herkennen de slimme knoppen ook nog eens wanneer iemand onderweg naar huis is. Wanneer dit zo is, zorgen de smart home radiatorknoppen ervoor dat het bij thuiskomst weer lekker aangenaam is in huis.

3. tado° Slimme radiatorknoppen – Starterkit

Waar je ook bent, met de starterkit van tado° heb je over en op ieder moment jouw verwarmingsysteem letterlijk in je hand. Zelfs bediening is overbodig. Door in de app in te stellen wat de gewenste temperaturen zijn op welk moment en in welke kamer, kun jij het werk uit handen geven.

Verbind de handige radiatorknoppen van tado° simpel met jouw smart home. Download de tado-app, installeer jouw radiatorknoppen en voeg jouw nieuwste smart home producten direct toe aan je smart home.

In feite haal je een ware klimaatassistent in huis. Jij geeft aan wat er moet gebeuren. De slimme radiatorknoppen van tado° reguleren de temperatuur in jouw huis aan de hand van door jou ingestelde voorkeuren. Bij deze voorkeuren speelt de slimme klimaatassistent in op factoren zoals de weersvoorspelling. Met functies als individuele kamerregeling en open raamdetectie zorgen de smart radiatorknoppen van tado° er gegarandeerd voor dat jij energie bespaart!

Deze handige starterkit zorgt ervoor dat jij direct aan de slag kan met de temperatuurregeling in jouw huis!

4. Netatmo slimme radiatorknoppen

Regel de temperaturen in huis snel en gemakkelijk met de slimme radiatorknoppen van Netatmo. De installatie van de knoppen is super gemakkelijk. Binnen 20 minuten heb jij je radiator in een slimme radiator verandert.

Vervolgens kun je in de app verder met de installatie en bediening van je radiatoren. Aan de hand van 5 vragen, wordt er per kamer een slim en efficient verwarmingsplan voor jouw huis opgesteld. Doordat het per kamer mogelijk is om de temperatuur te reguleren, kun je veel energie besparen. In de app is er ook de mogelijkheid om je energieverbruik te analyseren. De app creëert een overzicht waarin jij kan zien waar en wanneer in huis er wordt verwarmd. Op basis van deze uitkomsten, kun jij waar nodig je verwarmingsplan aanpassen.

Naast bediening via de app is het natuurlijk ook mogelijk om je slimme radiatorknoppen aan te sturen met het gebruik van je stem. Is het wat koud in je werkkamer? Vraag je slimme assistent dan bijvoorbeeld ”Hey Google, verhoog de temperatuur in de werkkamer met 2 graden.” Binnen een mum van tijd zal de slimme assistent er voor hebben gezorgd dat de temperatuur op jouw werkkamer weer aangenaam is.

Controleer de temperatuur in huis met een slimme thermostaat

Door jouw gehele verwarmingssysteem slim met elkaar te verbinden kun jij de meeste energie besparen. Met een slimme thermostaat die in verbinding staat met de slimme radiatorknoppen van jouw radiatoren, heb jij altijd en op ieder moment de controle. Wil jij ook de volledige controle? Bekijk dan onze top 5 beste slimme thermostaten!