De beste slimme LED strips

Smart home LED strips komen steeds vaker voor in huishoudens. De één gebruikt ze als versiering voor zijn gamekamer, de ander gebruikt ze voor functioneel licht in de keuken. Slimme LED strips worden de laatste tijd steeds populairder. Mensen zijn op zoek naar goedkope lichtbronnen die weinig energie verbruiken. Smart LED strips zijn erg energiezuinig en hebben daarnaast nog veel meer voordelen te bieden. We lichten je een paar voordelen toe en zetten de beste smart home LED strips voor jou op een rijtje!

Indirect licht

Smart LED strips maken gebruik van indirecte verlichting. Dit wil zeggen dat je niet rechtstreeks op de lichtbron inkijkt, maar dat je het licht ontvangt via een weerkaatsing van het licht op bijvoorbeeld een muur. Dit effect zorgt voor een gezellige en knusse sfeer, maar zorgt er ook voor dat je ruimte in huis een stuk groter lijkt!

Installatie en gebruik

Slimme LED strips zijn letterlijk overal in huis te installeren en te gebruiken. Achter je tv, onder je traptreden, of op een schuine of gebogen muur. Doordat de smart LED strips flexibel zijn, kun je ze overal waar je wilt vast plakken met een handige plakrand! Sommige smart home LED strips zijn voorzien van een speciaal klik installatiesysteem. Hierdoor kun je de LED strips makkelijk loskoppelen, zodat je ze ergens anders in huis kunt gebruiken.

Gebruiksgemak

Smart LED strips zijn net als normale slimme lampen voorzien van handige bedieningsmogelijkheden. Zo kun je slimme LED strips ook bedienen via de app van je smart home, of zelfs met je stem als jou smart home platform een slimme assistent heeft. Ook is het mogelijk om je LED strip toe te voegen aan scènes met andere slimme apparaten in huis.

smart home led strips

Waar moet je op letten bij het kopen van een smart home LED strip?

Aanpasbaarheid in lengte

Bij een slimme LED strip is het natuurlijk erg belangrijk of de LED strip de juiste lengte heeft, of gemaakt kan worden naar de juiste lengte. Daarom is het goed om te kijken of de LED strip die je wilt halen in lengte is aan te passen. De meeste goedkopere LED strips bieden geen optie om de strip in te korten of te verlengen, maar hier hebben wij in onze selectie uiteraard naar gekeken. De Philips Hue LightStrip is verlengbaar tot maar liefst 10 meter. De LED strip van het merk Hombli is daarentegen weer 5 meter lang, maar op lengte te knippen. Hierdoor kun je iedere hoek van je kamer verlichten!

Lichtkracht

Lichtkracht wordt aangeduid in lumen. Lumen is een aanduiding voor de totale hoeveelheid licht die een lichtbron in alle richtingen uitstraalt. LED strips worden vaak gebruikt voor het verlichten van complete ruimtes of gangen. Om grote ruimtes te kunnen verlichten, heb je daarom wel genoeg lichtkracht nodig. Daarom hebben wij onze beste LED strips geselecteerd op lichtkracht. De LED strips van Philips Hue hebben een lichtkracht tot wel 1700 lumen per lichtpunt. Met zo’n kracht kun je zonder moeite je hele woonkamer voorzien van fijne sfeerverlichting.

Compatibiliteit

Met de vele verschillende soorten smart home platformen zoals bijvoorbeeld Apple HomeKit voor Apple gebruikers, of Google Assistant en Amazon Alexa voor Android. Het is dus erg belangrijk dat jouw smart home LED strip goed te koppelen is aan jouw smart home platform. Wij geven je aan met welke platformen onze beste smart LED strips te koppelen zijn.

De beste LED strips van 2024

Smartwatching heeft voor jou de beste LED strips op een rij gezet. Op basis van functionaliteit, gebruiksgemak en kwaliteit hebben we de volgende smart LED strips voor jou geselecteerd, zodat jij zeker bent van de juiste keuze!

1. Philips Hue Bluetooth LightStrip Plus

De slimme LED strip van Philips Hue is als beste led strip uit de test gekomen. Met de mogelijkheid om tot wel 16 miljoen verschillende kleuren in te stellen, heeft deze smart home LED strip de meeste beschikbare kleuren. De slimme LED strip van Philips Hue is eenvoudig te installeren op ieder oppervlak. Ook achter op een beeldscherm of aan het plafond komt de LED strip goed tot zijn recht. Je kunt de strip toevoegen aan jouw favoriete smart home platform, want Philips Hue is compatibel onder meer:

 • Apple HomeKit
 • Google Assistant
 • Amazon Alexa.

Met de Lightstrip Plus uitbreiding kun je je slimme LED strip te verlengen tot maar liefst 10 meter. Ideaal voor grote ruimtes. In de van Philips Hue App of in de app van jouw smart home kun je je LED strips gebruiken als lichtwekker, toevoegen aan scènes en heb je nog veel meer bedieningsopties. Let op: bij koppeling aan andere smart home platformen heb je de Philips Hue Bridge nodig!

2. Hombli LED Light Strip

De slimme LED strip van Hombli is maar liefst 5 meter lang waardoor hij perfect is voor grote oppervlakken. Door de goede compatibiliteit kun je rechtstreeks verbinden met jouw Google Home of Amazon Alexa. Via deze platformen kun je de smart home LED strip van Hombli bedienen met de voice assistant, zonder dat je een bridge nodig hebt. Ideaal voor als je even je telefoon of tablet niet in de buurt hebt. Met het uitgebreide kleurenpalet van 16 miljoen kleuren, is de Hombli LED Light Strip geschikt voor iedere ruimte. Naast het uitgebreide kleurenpalet is het natuurlijk ook gewoon mogelijk om je kamers te verlichten met warm wit licht. Voeg de slimme LED strip toe aan je smart home platform, voeg hem toe aan je routines/scènes en stel makkelijk tijdstippen in waarop jij wil dat jou LED strip aan of uit gaat. Heb je even geen behoefte aan smart home? Dan beschikken de slimme LED strips van Hombli ook over een fysieke aan- en uitknop.

Wist je dat de LED strips van Hombli ook geschikt zijn voor buitengebruik? Zo kun je jouw tuin, overkapping of veranda voorzien van fijne sfeerverlichting. Heerlijk als je op een zomers avondje nog lekker lang buiten kunt zitten.

3. Calex Wi-Fi LED strip

De slimme LED strip van Calex is voor zijn prijs van uitstekende kwaliteit. Met een lengte van 5 meter en de beschikking over meer dan 16 miljoen kleuren creëer je in iedere ruimte de gewenste sfeer. Met een lichtkracht van maar liefst 480 lumen per lichtpunt geniet je van helder licht. Via de Calex App kun je je smart home LED strip verbinden aan je Wi-Fi en kun je ze eenvoudig via je telefoon bedienen. Door je LED strip toe te voegen aan je smart home, kun je je LED strip gebruiken in scènes en timers. Calex is te verbinden met de volgende smart home platformen:

 • Google Home
 • Amazon Alexa
 • Apple HomeKit

Een leuke functie van de LED strip van Calex is dat er een Disco-functie op zit. Hiermee kun je je LED strip mee laten bewegen op jouw muziek. Zo zorg je tijdens een feestje voor een gezellige sfeer en kan iedereen lekker los gaan op de dansvloer! De slimme LED strip van Calex is net als de LED strip van Hombli eenvoudig in te korten tot de gewenste lengte.

4. Yeelight LED Strip – Xiaomi

Yeelight is een wat onbekender merk voor velen, maar doet qua kwaliteit zeker niet onder voor de grote merken. De slimme LED strip van Yeelight is eenvoudig te bedienen via je smartphone en te verbinden via de Yeelight app. Daarnaast is de smart home LED strip te verbinden met de volgende smart home systemen:

 • Google Home
 • Amazon Alexa
 • Apple HomeKit
 • SmartThings (Samsung)
 • IfThisThanThat (IFTTT)
 • Mi Home (Xiaomi)

De strip is eenvoudig in te korten naar jouw gewenste lengte en verlengbaar tot wel 10 meter. Met een lichtkracht van 200 lumen per lichtpunt kun jij op ieder moment genieten van fijne sfeerverlichting.

Ben je op zoek naar normale slimme lampen in plaats van een smart home led strip? Smartwatching heeft voor jou een overzicht gemaakt van de beste slimme lampen!