Slimme buitenlampen

Smart home verlichting is er niet alleen voor in huis. Ook in je tuin en op je oprit is het fijn als er wat licht brandt als je thuiskomt. Daarom bestaan er nu ook slimme buitenlampen. Slimme buitenlampen zijn net als smart lampen via je smartphone te bedienen. Hierdoor kun je overal waar je wil jouw slimme buitenlampen bedienen. Maar wat is nou een goede keus als het gaat om een smart buitenlamp, en waar moet je op letten bij het kopen van slimme buitenverlichting?

Waterdichtheid (IP-niveau)

Buitenlampen moeten uiteraard wel tegen een stevige regenbui kunnen. Daarom is het belangrijk dat je bij de keus van je slimme buitenlamp rekening houdt met de waterdichtheid van je lamp. Het niveau van waterdichtheid van lampen wordt aangegeven met het IP-niveau. Het IP-niveau geeft de weerbestendigheid van een lamp uitgedrukt in stofwering of vochtbestendigheid. Voor een smart buitenlamp wordt aangeraden om een lamp te kiezen van IP-44 of hoger.

Bridge

Niet alle smart buitenlampen zijn direct te verbinden met je smart home. Vaak heb je hiervoor de tussenkomst van een bridge nodig. Bij Philips Hue is dit bijvoorbeeld het geval. Let er voordat je slimme buitenverlichting in huis haalt dus op of je een bridge nodig hebt om je slimme buitenlampen te verbinden met je smart home.

Voordelen van een slimme buitenlamp

Betere beveiliging van je huis

Door je tuin en oprit uit te rusten met slimme buitenlampen verbeter je de beveiliging van je huis. Veel smart buitenverlichting is vaak gepaard met een bewegingssensor, waardoor de verlichting automatisch aangaat wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Zo voorkom je dat gevaarlijke figuren en inbrekers in het donker jouw huis in kunnen sluipen. Wil je echt een goed beveiligd huis? Ga dan voor een slimme beveiligingscamera waarmee je rechtstreeks verbinding hebt via je telefoon.

Sfeer

Uiteraard breng je met buitenverlichting ontzettend veel sfeer aan in je tuin. Dit kun je doen op verschillende manieren. Hang slimme verlichting op aan de zijkant van je huis of zet wat lichtpaaltjes in de grond. Vooral als je ’s zomers lekker lang buiten kan zitten is zijn slimme tuinlampen de perfecte toevoeging aan jouw tuin.

De beste slimme buitenlampen

Welke buitenverlichting het beste voor jou is hangt natuurlijk van wat voor tuinverlichting je nodig hebt. Heb je alleen een losse smart lamp nodig die je in je huidige lamp kunt plaatsen, wil je een speciale slimme buitenlamp voor aan de muur van je huis of wil je graag een spotjes in de grond installeren voor aan de randen van je oprit? Smartwatching heeft voor jou een overzicht van de door ons geselecteerde beste tuinverlichting, die wel in de smaak moet vallen. Bekijk per soort slimme buitenlamp de beste opties!