De beste smart lampen

Smart lampen zijn de ideale toevoeging als jij net begint met het inrichten van jouw smart home. Smart home verlichting is makkelijk te installeren en biedt vele mogelijkheden. Wij leggen je uit welke smart lampen er zijn, en wat je er mee kunt.

Wat kun je met smart home lampen?

Smart lampen zorgen ervoor dat jij de verlichting in huis kunt van afstand kunt bedienen en automatiseren. Door smart home lampen te koppelen zijn met de rest van jouw slimme apparaten in huis, kun je deze apparaten samen toevoegen aan een slimme scène. In een slimme scène werken meerdere smart home apparaten in jouw huis en voeren tegelijk een bepaalde handeling uit. Slimme scènes waarin jij jouw smart home verlichting goed kunt gebruiken, zijn bijvoorbeeld scènes in de ochtend wanneer je wakker wordt, of wanneer je lampen uit moeten gaan wanneer jij naar bed gaat.

Onze top 4:

Waar moet je op letten bij het kopen van smart lampen?

Goed licht

Bij het kiezen van de juiste slimme lamp zijn er een aantal factoren die beslissend zijn in de uiteindelijke keuze. Allereerst is het natuurlijk wel belangrijk dat je lamp de juiste hoeveelheid en juiste soort licht geeft. Veel smart home verlichting beschikt over een rijk kleurenpalet met daarnaast de basisverlichting, normaal gesproken wit. Sommige lampen hebben ook een optie om je lampen te dimmen. Hiermee kun je de sfeer wat warmer maken als je bijvoorbeeld een film kijkt, of juist kouder wanneer je je moet focussen op je werk.

Compatibiliteit

Let er bij de aankoop van je slimme verlichting goed op of je slimme lampen te koppelen zijn aan het smart home platform wat je in huis gebruikt. De meeste lampen zijn vaak te koppelen aan de populairste platformen als Google Home en Amazon Alexa, maar sommige lampen hebben voor de koppeling een bridge nodig. Door dit vooraf te checken, kom je niet voor problemen te staan tijdens je installatie.

Fitting

De fitting van je lamp kan nog wel eens verschillen. De meeste slimme lampen beschikken over een kleine/smalle fitting (E14) of een dikkere/grotere fitting (E27)

De beste smart lampen

Smart home verlichting is er in veel verschillende soorten. Al deze soorten lampen hebben verschillende eigenschappen. De ene lamp kan wel miljoenen verschillende kleuren tonen, de ander is juist weer heel zuinig in energieverbruik. Wel zijn alle smart lampen vaak voorzien van ledverlichting. Smartwatching zet voor jou de beste smart lampen op een rij, zodat jij de beste keuze kunt maken.

1. Philips Hue

Philips Hue is de meest bekende smart ledlamp ter wereld. Met een kleurenpalet van maar liefst 16 miljoen verschillende kleuren zijn de slimme lampen van Philips Hue uitgebreider dan ooit. De installatie van een Philips Hue lamp is eenvoudig, waarna je de lamp snel in gebruik kunt nemen door hem snel te koppelen aan je smart home platform. Philips Hue lampen zijn onder andere te koppelen aan:

  • Apple HomeKit
  • Google Home
  • Amazon Alexa
  • SmartThings (Samsung)

Het is eenvoudig om Philips Hue toe te voegen aan je smart home scènes. Zo kun jij zelf bepalen welke acties jouw slimme lampen uitvoeren. Wanneer je hier nog niet naar toe bent, heeft Philips voor jou 4 lichtrecepten klaargezet. Deze kun je standaard gebruiken.

2. Calex

Calex biedt smart home lampen aan voor een hele betaalbare prijs. Qua functies en gebruiksvriendelijkheid zijn de lampen van zeer goede kwaliteit. Met de app van Calex kun je de lampen eenvoudig aan elkaar koppelen en bedienen. Ook is het heel makkelijk om de lampen te koppelen aan jouw smart home platform. De smart lampen van Calex zijn te koppelen werken met de Google Assistant, Amazon Alexa en ook Siri. De slimme lampen van Calex hebben gekleurd licht en kunnen net als de lampen van Philips meer dan 16 miljoen kleuren geven. Met deze set van 2 stuks kun jij dus in minimaal 2 ruimtes de perfecte sfeer in jouw huis creëren!

Een leuke toevoeging van Calex is dat je je slimme lampen kunt koppelen aan muziek. Daardoor beweegt de verlichting van je slimme lampen mee met de bas van je muziek! Leuk als je bijvoorbeeld een keer een feestje geeft, of een spannende film kijkt.

3. Xiaomi Yeelight

Smart home lampen waar wij positief door verrast zijn, zijn die van Xiaomi. Xiaomi heeft haar eigen slimme verlichtingmerk, genaamd Yeelight. Daarbij hebben ze ook een app ontwikkeld, de Yeelight-app, via waar je jouw lampen kunt verbinden met wifi, om ze vervolgens te koppelen aan jouw smart home platform.

Waarom Yeelight?

De Xaiomi Yeelight lampen zijn ontzettend duurzaam in gebruik en hebben een levensduur van 25.000 branduren. Omgerekend naar jaren is dat maar liefst 11 jaar lang profijt van optimale licht en comfort! Net als andere smart home verlichting zoals de Philips Hue kunnen ze maar liefst 16 miljoen verschillende kleuren tonen en kun je ze bedienen via je smartphone, stem of een schakelaar.

4. Trust

De slimme lampen van Trust zijn zeer eenvoudig te installeren en te verbinden via jouw Wi-Fi-netwerk. Met het gebruik van de gratis Trust Smart Home App bedien je je slimme lampen over de hele wereld via je smartphone.

Ook is het mogelijk om je Trust smart lampen te koppelen aan slimme scènes. Hier kun je zelf timers instellen waarop jij wil dat de lampen aan of uit gaan, of je kunt je slimme lampen koppelen aan een gebeurtenis zoals zonsopgang of zonsondergang. Doordat je huis altijd actief blijft, lijkt het ook altijd alsof er iemand thuis is. Zo houd je inbrekers buiten de deur! Trust heeft wat voorgeprogrammeerde scènes voor je ingesteld, waarmee je veel kan ontdekken over de mogelijkheden.

Heb je even je telefoon niet bij de hand, of ben je druk met iets anders? Vraag dan je slimme assistent van Google (Google Assistant), Apple (Siri) of Amazon (Alexa) of zij de lampen voor je uit kan doen!

Slimme led strips

Niet geïnteresseerd in smart home lampen, maar ben je op zoek naar led strips die je kunt toevoegen aan je smart home? Wij hebben voor jou de beste led strips geselecteerd, zodat jij verzekerd bent van de juiste keuze!