Een veilig huis met een smart deurbel

Een smart deurbel is niet meer weg te denken uit de hedendaagse smart home wereld. Inmiddels zijn ruim een half miljoen Nederlandse huishoudens voorzien van een slimme bel. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van zo’n smart deurbel? Wij leggen je alles uit over smart home deurbellen.

De voordelen van een smart home deurbel

Een smart home deurbel is een deurbel voorzien van een camera en wifi-verbinding. Op deze manier ben jij altijd verbonden met je deurbel, waar je ook bent. Om deze reden wordt de smart deurbel ook wel eens smart wifi deurbel genoemd.

Het grootste voordeel van een smart deurbel is de camera. Met de camera ben jij altijd in staat om te zien we er voor je deur staat. Of je nou thuis bent of niet, je hebt altijd toegang tot je camerabeelden. Daarnaast kun je je camerabeelden opslaan op de SD-kaart van je smart deurbel, of in de Cloud verzamelen. Hierdoor zou je zelfs al je beelden terug kunnen kijken.

Naast de camera beschikken de meeste smart home deurbellen ook over een speaker. Heb je iemand voor je deur staan maar ben je niet thuis? Met de speaker kun je die persoon dan alsnog te woord staan.

Een ander voordeel wat vaak in combinatie wordt genoemd met de camera, is een bewegingssensor op je smart deurbel. De slimme bewegingssensor zorgt ervoor dat jij ervan op de hoogte wordt gesteld als er iemand voor jouw deur staat, of iemand in je tuin is. Je kunt zelf het gebied instellen waarvan jij op de hoogte wilt zijn als er beweging plaatsvindt.

De meeste smart deurbellen beschikken ook over nachtvisie. Zo weet je niet alleen overdag, maar ook later op de avond en in de nacht wie er voor je deur staan. Wel zo veilig!

Koppelen met een deurslot

Het is ook mogelijk om je smart home deurbel te koppelen aan een slim deurslot. Dit is een super handige toevoeging. Heb je een feestje, of verwacht je visite maar sta je zelf nog in de file? Met de combinatie van een smart deurbel en een slim deurslot kun je je visite alvast binnenlaten terwijl jij ervoor zorgt dat je zo snel mogelijk thuiskomt.

Het is wel noodzakelijk dat je smart home deurbel verbonden is met een goed wifi netwerk. De bel wordt niet voor niets af en toe smart wifi deurbel genoemd.

Eenvoudige installatie

Een smart deurbel is eenvoudig te installeren. Over het algemeen kun je de stroomtoevoer gebruiken die je voor je huidige deurbel hebt. Wel is een smart home deurbel vaak groter dan een normale deurbel, aangezien de deurbellen vaak over een speaker en camera beschikken. Heb je geen stroomtoevoer op dit moment of zelfs helemaal geen bel? Veel smart home deurbellen hebben ook de mogelijkheid om stroom van batterijen te ontvangen!
Meer weten over slimme deurbellen? Zie welke voordelen een slimme deurbel nog meer biedt.

Leave a Comment