De beste slimme radiatorknoppen

Slimme radiatorknoppen zijn radiatorknoppen die zijn uitgerust met handige smart home technologie waarmee je de temperatuur van je verwarming op afstand kunt regelen via een smartphone of spraakbesturing. Dit is revolutionair. Eerder was het alleen mogelijk om je radiatoren handmatig te bedienen. Ben je nog niet bekend met slimme radiatorknoppen? Smartwatching legt je de voordelen van slimme radiatorknoppen uit en zet de beste opties voor jou op een rij.

Wat zijn de voordelen van slimme radiatorknoppen?

Slimme radiatorknoppen dienen maar 1 doel: Energie en geld besparen. Dit doel wordt bereikt aan de hand van onderstaande voordelen:

Thermostaatregeling: Slimme radiatorknoppen kunnen worden gekoppeld aan een slimme thermostaat, waarmee je de temperatuur in je huis kunt regelen en de verwarming automatisch kunt aan- en uitschakelen op basis van door jouw ingestelde schema’s of timers. Dit kan helpen om energie te besparen door de verwarming uit te schakelen wanneer je van huis bent of wanneer je slaapt.

Individuele kamerregeling: Slimme radiatorknoppen geven je de mogelijkheid om de temperatuur in elke kamer apart te regelen. Dit kan helpen om energie te besparen door kamers te verwarmen die in gebruik zijn, en de verwarming uit te schakelen in kamers die niet in gebruik zijn.

Programmeren: Slimme radiatorknoppen kunnen worden geprogrammeerd om de verwarming te verlagen wanneer je niet thuis bent en weer aan te zetten wanneer je weer thuiskomt. Dit kan helpen om energie te besparen door de verwarming niet te laten branden op momenten dat dit niet nodig is.

Monitoring: Sommige slimme radiatorknoppen bieden de mogelijkheid om het energieverbruik te monitoren. Hierdoor kunt je het energieverbruik van je verwarming bijhouden, en waar nodig op basis van deze resultaten je timers en schema’s aanpassen.

Hoeveel geld jij kunt besparen is natuurlijk afhankelijk van jouw huis. De grootte van je huis en welke isolatie er is gebruikt zijn factoren die invloed hebben op de hoeveelheid energie die jij kunt besparen met je nieuwe smart home radiatorknoppen.

De beste slimme radiatorknoppen op een rij:

1. Hombli slimme radiatorknoppen

Hombli smart radiatorknoppen zijn voorzien van Bluetooth Low Energie. Hierdoor houden ze het op 2 AA-batterijen tot wel anderhalf jaar lang vol!

Naast het lage energieverbruik hebben de slimme radiatorknoppen van Hombli nog een handige functie. Open raamdetectie. De slimme knoppen van Hombli herkennen het wanneer een raam open staat. Wanneer ze dit herkennen, stoppen ze tijdelijk met het verwarmen van die ruimte. Hierdoor wordt er niet onnodig gestookt, wat jou weer geld bespaard.

De slimme radiatorknoppen van Hombli zijn betaalbaar en eenvoudig te installeren. Voor €140 heb jij al 3 slimme radiatorknoppen. Deze kunnen jou jaarlijks tot wel 30% aan energie laten besparen op je stookkosten. Zie het dus als een investering.

2. Zigbee smart radiatorknop