De beste slimme stekkers van 2024

Het is een vrij nieuw product waarin niet veel mensen zich nog hebben verdiept, maar zijn populariteit stijgt naar steeds hogere hoogtes. De smart home stekker is terug te vinden in steeds meer huishoudens. Maar wat kun je met deze kleine en handige smart plug? En is dit kleine apparaatje zijn geld waard? Wij zetten de voordelen van een smart stopcontact op een rij, en hebben voor jou de 3 beste smart stopcontacten geselecteerd.

Voordelen van een slim stopcontact

Smart & Remote Control

Slimme stopcontacten zijn de meest stijlvolle oplossing om jouw huidige apparaten om te zetten in een smart home apparaat. Een slim stopcontact, ook wel smart home stopcontact genoemd, is een plug-in die je bestaande stopcontact kunt drukken. Met deze slimme plug-in, die verbonden is via Wi-Fi kun jij contact maken met je stopcontact en het op afstand of bijvoorbeeld via spraak bedienen. Met een stopcontact dat te bedienen is via jouw smartphone heb jij op ieder moment de controle over de elektrische apparaten in jouw huis. Of je nu thuis bent, op je werk of op vakantie. Overal kun jij je smart home stopcontact bedienen. Dit wordt Remote Control genoemd.

Energie besparen

Naast remote control kun je met het gebruik van slimme stekkers enorm veel energie besparen. Door jouw stroomverbruik van je apparaten met timers en scènes slim te managen, kun je jaarlijks veel kosten besparen. Wel zo fijn in tijden waarin energieprijzen naar recordprijzen stijgen. Slimme stopcontacten zijn een ideale toevoeging aan je smart home. Niet alleen kun je al jouw apparaten direct verbinden met je smart home, je krijgt ook digitaal inzicht over het verbruik van je apparaten. Wel zo handig in tijden waarin energie erg duur is! Voor apparaten zoals lampen kan een smart stopcontact nog wat extra’s bieden. Smart stopcontacten maken het ook mogelijk om jouw lampen te dimmen. Hierdoor hoef je niet meer naar je schakelaar te lopen, maar kun je dit gewoon vanaf je bank doen via je smartphone, tablet of stembediening.

smart home stopcontact

Gebruik van een slim stopcontact

Gebruik je jouw smart stopcontact op namelijk op een smart home platform met een slimme assistent zoals Apple HomeKit, Google Home of Amazon? Dan is het ook mogelijk om jouw slimme stopcontact te bedienen via spraak. Heb je tijdens de lunch je tosti-ijzer nog in je smart stopcontact zitten? Vraag aan je slimme assistent, of hij het apparaat uit wil doen! Alle bedieningsmogelijkheden bij elkaar opgeteld heb je maar liefst 3 verschillende manieren waarop jij je slimme stopcontact kunt bedienen! Slimme stopcontacten zijn verkrijgbaar bij in verschillende kleuren en maten van verschillende merken. De meeste smart home stekkers zijn echter wel gewoon in de basiskleuren zwart en wit verkrijgbaar. Niet alle smart plugs zijn op ieder smart home platform te gebruiken. Kijk dus goed welke slim stopcontact het best bij jouw smart home past.

De beste slimme stekkers van 2024:

1. Hombli

Het energiebesparende smart home stopcontact van Hombli is door ons geselecteerd als de beste slimme stekker van 2023. Het mooie van dit slimme stopcontact is dat er de mogelijkheid is om 2 apparaten tegelijk in te pluggen. Zo kun je dus ook 2 apparaten tegelijk smart maken! Hoe handig is dat?!

Een Hombli smart home stekker is voorzien van het energielabel A+. Super duurzaam dus. In de Hombli Smart Home App heb je door een handige energieverbruik meter inzicht in het verbruik van je slimme stopcontact.

Daarnaast is het mogelijk om in de app tijdschema’s en timers in te stellen waardoor je nog beter kunt omgaan met je energieverbruik. Zo kun je instellen dat ’s nachts al je apparaten geen stroomtoevoer meer krijgen, waardoor je een hoop energie bespaart. Goed voor het milieu en jouw portemonnee. De Hombli slimme stekker is eenvoudig te koppelen aan Google Home en Amazon Alexa. Hiervoor heb je geen bridge nodig.

2. Calex

Een slim stopcontact hoeft niet duur te zijn. Dat bewijst Calex door met een slim stopcontact op de markt te komen dat over de toonbank gaat voor minder dan 20 euro. Voor dit geld krijg je veel terug. Meer dan wat je vooraf waarschijnlijk zult denken:

  • Compatibiliteit met Google Assistant & Amazon Alexa en Siri
  • Verbinding via de Calex Smart App
  • Besparen op je energieverbruik door slim gebruik (Energielabel A++)
  • Op afstand bedienbaar & in te voegen in tijdschema’s

Voor de voordelen van Calex heb je alleen het slimme stopcontact nodig en een smartphone. Met deze 2 apparaten kun je al starten met het gebruik van je slimme stopcontact. Wil je werken met spraakopdrachten via jouw smart home assistent? Dan zul je ook een Google Home, Amazon Alexa of Apple hub in huis moeten hebben, waardoor je kunt communiceren met je smart stopcontact.

3. Philips Hue

De slimme stopcontacten van Philips Hue zijn qua prijs net iets duurder in vergelijking met de andere smart home stopcontacten. Echter is hier een verklaring voor. Philips Hue smart stopcontacten zijn met bijna alle bekende smart home platformen te verbinden zonder bridge. Hieronder een overzicht van de bekendste smart home platformen:

  • IFTTT
  • Amazon Alexa
  • Google Home
  • Apple HomeKit
  • Samsung SmartThings

Allemaal zijn ze makkelijk te koppelen met je slimme stopcontact van Philips Hue. Net als met de smart stopcontacten van Hombli en Calex kun je de stopcontacten eenvoudig koppelen met de bijbehorende Philips Hue App, maar hierin heb je in tegenstelling tot Hombli in de Philips Hue App geen inzichten in je energieverbruik. Met energielabel A+ kun je ook met dit smart stopcontact profiteren van slimme energiebesparing waardoor je jaarlijks flink wat kunt besparen op jouw energierekening!

Slimme stopcontacten zijn de toevoeging aan jouw smart home

Zoals gezegd is in deze tijd waarin energieprijzen de pan uit rijzen een slim stopcontact de perfecte oplossing. Verlaag je energiekosten door met jouw slimme stekker slim om te gaan met je stroomverbruik. Wil je een ander apparaat slim maken? Verplaats dan je smart stopcontact van apparaat, of koop er meer! In vergelijking met een heel nieuw smart home apparaat zijn smart stopcontacten heel betaalbaar! Ben je op zoek naar manieren om nog meer manieren om jouw energiekosten te verlagen? Bekijk hoe smart lampen jouw energieverbruik omlaag kunnen drukken!