Slimme raamdecoratie: dit is waarom je het moet hebben

Slimme raamdecoratie is een begrip die je steeds vaker voorbij hoort komen. Ontdek wat het is en waarom het een erg waardevolle toevoeging is aan je smart home!

Wat is slimme raamdecoratie?

Slimme raamdecoratie maakt jou het leven gemakkelijk. Het openen en sluiten van je raambekleding geef je uit handen en je hebt er dus geen omkijken meer naar. Gaat het dan om een simpele timer? Nee, dit gaat verder. De raamdecoratie kan ook reageren op, bijvoorbeeld, de buiten- of binnentemperatuur of op de hoeveelheid licht die op het raam schijnt. Zo maakt het systeem zijn benaming ‘slim’ helemaal waar.

Onderdeel van een slim huis

Met een smart home system koppel je al je slimme apparaten aan elkaar. Daarmee creëer je een slim huis oftewel een smart home. Of het nu gaat om de verlichting in huis of om de verwarming, inmiddels zijn deze zaken bij veel mensen onderdeel geworden van het slimme huis. Hierbij staat een centrale, al dan niet voorgeprogrammeerde, bediening centraal. Deze is plaats onafhankelijk, met andere woorden: ook op afstand kun je het programma aanpassen.

Het gemak van slimme raamdecoratie

Met slimme raambekleding maak je verbinding tussen je raamdecoratie en je smart home system en dat levert veel gemak op. Je hoeft niet meer aan touwtjes of kettinkjes te trekken en als het donker wordt gaan de gordijnen vanzelf dicht. Natuurlijk kun je de raamdecoratie desgewenst ook zelf bedienen. Dat doe je met je smartphone via stembediening.

Wat zijn de voordelen van slimme raamdecoratie? 

Leek domotica vroeger nog iets voor in de verre toekomst, die toekomst is inmiddels gearriveerd. Steeds meer mensen ontdekken het gemak van automatisering van hun huis. Het slim maken van producten in je woning, waaronder je raamdecoratie, betekent niet meer en niet minder dan dat deze automatisch elektrisch bedienbaar zijn, ook op (verre) afstand. Je huis wordt slimmer en jouw dagelijkse leven comfortabeler.

Slim wonen: een trend die blijft

Slim wonen is de laatste jaren dus echt populair geworden en het ziet ernaar uit dat dat zo blijft. En steeds meer onderdelen in en om onze woning maken deel uit van het smart home systeem. 

Door ook je raamdecoratie te koppelen aan je smart home ervaar je niet alleen meer gemak maar bespaar je ook energie. Het is bovendien plaats onafhankelijk: Vanaf elke locatie in de wereld bedien je je rolgordijn of andere raamdecoratie met behulp van je telefoon. Ook kun je je raamdecoratie automatisch laten openen en sluiten door middel van een geprogrammeerde timer. Hierdoor bespaar je tijd en maak je het jezelf gemakkelijker in huis. Gordijnen open of dicht? Je hebt er geen omkijken naar.

Veiligheid door slimme raamdecoratie

Smart raambekleding bevordert ook de veiligheid. Door ervoor te zorgen dat jouw blinds of rolgordijnen op onregelmatige tijden open en dicht gaan simuleer je je aanwezigheid in huis. Als je dit combineert met het aan en uit zetten van de verlichting is de illusie compleet. Geen inbreker die eraan zal denken om binnen te sluipen. Jouw huis lijkt bewoond tijdens je vakantie. Wel zo veilig.

Duurzaamheid en besparing met slimme raamdecoratie

Met slimme raamdecoratie kun je inspelen op de temperatuur, binnen en buiten, en op de hoeveelheid licht. Slimme raamdecoratie is eigenlijk een onmisbaar onderdeel van jouw smart home. Is er buiten voldoende licht? Dan gaan de lichten uit en het gordijn of andere raamdecoratie open. Is het buiten erg warm? Dan gaan de gordijnen dicht om de zon buiten te houden. Natuurlijk is dit allemaal naar eigen inzicht en eigen voorkeur in te stellen. De gemotoriseerde raamdecoratie zorgt voor een beter binnenklimaat met als gevolg minder energieverbruik en dus kostenbesparing. 

Informatie over slimme raamdecoratie

Neem voor meer informatie gerust contact op. Wij vertellen je graag alles over de mogelijkheden die er zijn op het gebied van smart raambekleding en hoe die jouw leven gemakkelijker en comfortabeler kunnen maken.