Nooit meer thuiskomen in het donker dankzij slimme verlichting

Stel je voor; het is december, en na een lange dag werken kom je ‘s avonds in jouw huis aan. Het is inmiddels al donker, en je moet met behulp van het zaklampje van jouw smartphone het sleutelgat van jouw deur vinden en ook nog eens de lichtknop van de gang aan zetten. Dit klinkt aardig frustrerend, vind je niet? Gelukkig komen er gaandeweg steeds meer technologisch oplossingen om dagelijkse irritaties op te lossen. Een van deze oplossing is slimme verlichting. En in dit artikel vertellen we je over drie verschillende voordelen die slimme verlichting heeft tegenover gewone verlichting.

Het scheelt energie

Het eerste grote voordeel van slimme verlichting, is dat het energie bespaart. Dit komt doordat je via een simpele klik op de smartphone precies kunt bepalen welke lichten aan en uit moet. Je kunt zelfs de felheid van het licht bepalen. Je vergeet hierdoor nooit meer om een licht uit te doen. Immers zie je het op jouw smartphone app meteen welke lichten aan en uit staan. Dat is nog eens slim wonen. 

Doordat je via jouw smart home minder energie verspilt, zal dat ook nog eens ten goede komen aan jouw portemonnee. Jouwe energierekening zal namelijk door de energiebesparing minder zijn dan ooit gedacht. Daardoor kun je dit geld aan veel leukere dingen uitgeven, zoals een heerlijk restaurant.

Je vermijdt frustraties

Met een smart home vermijd je ook veel dagelijkse frustraties. Eerder beschreven we al dat het irritant kan zijn om in het donker jouw huis open te doen. Met een simpele knop op jouw smartphone is deze frustratie ineens verleden tijd. Ook is het handig wanneer jij op werk ineens realiseert dat jij een lamp aan hebt gelaten. In plaats van daar mentaal mee bezig te zijn, kun je ook deze lampen van een afstand uitzetten. Slim wonen zorgt ervoor dat je positiever door jouw dag heen gaat, en je focust op de echt belangrijke dingen in het leven.

Het is gemakkelijk

Tot slot is een goed smart home ook gemakkelijk om te gebruiken. Wanneer je op jouw tv een leuke film wilt kijken, kun je simpelweg via jouw apparaat de lichten uit doen in plaats van op te staan. Vooral op zware dagen is dit extra lekker om te doen. Je kunt zelfs een automatisch schema maken waarbij jouw lampen en uitgaan. Zo ben jij helemaal de baas over jouw huis, terwijl het makkelijker dan ooit is om de lichten te controleren. Wonen is nog nooit zo makkelijk geweest. Geniet daarom vol hiervan met slim wonen.

Leave a Comment