Stel je voor; het is december, en na een lange dag werken kom je ’s avonds thuis. Het is inmiddels al donker, en je moet met behulp van het zaklampje van jouw smartphone het sleutelgat van jouw deur vinden en ook nog eens de lichtknop van de gang aan zetten. Dit klinkt aardig frustrerend, vind je niet? Gelukkig komen er gaandeweg steeds meer technologisch oplossingen om dagelijkse irritaties op te lossen. Een van deze oplossing is slimme verlichting. In dit artikel bespreken we de voordelen die zowel slimme tuinverlichting als slimme binnenverlichting te bieden hebben tegenover normale verlihcting.
Het scheelt energie
Het eerste grote voordeel van slimme verlichting, is dat het energie bespaart. Dit komt doordat je via een simpele klik op de smartphone precies kunt bepalen welke lichten aan en uit moet. Je kunt zelfs de felheid van het licht bepalen. Je vergeet hierdoor nooit meer om een licht uit te doen. Immers zie je het op jouw smartphone app meteen welke lichten aan en uit staan. Dat is nog eens slim wonen.
Doordat je via jouw smart home minder energie verspilt, zal dat ook nog eens ten goede komen aan jouw portemonnee. Jouwe energierekening zal namelijk door de energiebesparing minder zijn dan ooit gedacht. Daardoor kun je dit geld aan veel leukere dingen uitgeven, zoals een heerlijk restaurant.
Te koop bij:
Te koop bij:
Te koop bij:
Te koop bij:
Je vermijdt frustraties
Met een smart home vermijd je ook veel dagelijkse frustraties. Eerder beschreven we al dat het irritant kan zijn om in het donker jouw huis open te doen. Met een simpele knop op jouw smartphone is deze frustratie ineens verleden tijd. Ook is het handig wanneer jij op werk ineens realiseert dat jij een lamp aan hebt gelaten. In plaats van daar mentaal mee bezig te zijn, kun je ook deze lampen van een afstand uitzetten. Slim wonen zorgt ervoor dat je positiever door jouw dag heen gaat, en je focust op de echt belangrijke dingen in het leven.
Het is gemakkelijk
Naast de bovengenomede voordelen maken smart lampen het jou dagelijks gewoon een stukje makkelijker. Vergeet je je lampen een keer uit te doen of ben je per ongeluk met de lamp aan in slaap gevallen? Met een slimme lamp is dit niet langer een probleem meer. Je kunt namelijk gewoon timers instellen wanneer jij standaard wil dat de lampen uit gaan. Ook is het mogelijk om je slimme verlichting met je stem te besturen. Zit je een film te kijken, maar staat de lamp in de keuken nog aan? Met een simpele spraakopdracht zoals bijvoorbeeld “Hey Google, lampen in de keuken uit.” heb je dit probleem al opgelost. Ontdek welke voordelen slimme verlichting jou nog meer biedt en welke smart lampen het beste bij jou smart home passen!
Te koop bij:
Te koop bij:
Te koop bij: