Nooit meer iemand mislopen dankzij een slimme deurbel

Wanneer je je woning wilt omtoveren tot een smart home, maar eigenlijk niet weet waar je moet beginnen, probeer dan als eerste te beginnen bij je voordeur met het installeren van een slimme deurbel. Het is niet alleen een leuk apparaat, het is ook nog eens enorm handig.

Zo kun je altijd mensen te woord staan met een slimme deurbel, ook al ben je niet thuis. Ze zijn eenvoudig te installeren en ongelooflijk praktisch om op te starten. Eenmaal geïnstalleerd zul je merken dat je eigenlijk al begonnen bent met slim wonen.

Wat heb ik aan een slimme deurbel als ik altijd thuis ben?

Het leven is soms luidruchtiger dan je denkt. Je luistert naar je favoriete muziek met de volumeknop iets teveel naar rechts of je hebt oma op bezoek die stokdoof is en naar haar favoriete programma kijkt met het volume op 10. Wanneer je dan een standaard deurbel hebt, zul je waarschijnlijk niet doorhebben dat er iemand aan de voordeur staat.

Het voordeel van een slimme deurbel is dat deze niet alleen luid is, er wordt ook direct een melding gestuurd naar je smartphone. Dus de kans dat je iemand misloopt die aan de deur staat is daarmee verkleind. Dit betekent ook wanneer je aan het werk bent achter in de tuin of schuur, je deurbel is nooit meer buiten gehoorsafstand.

Veiligheid is een belangrijk aspect van slim wonen

Wil je niet voor ongewenste verrassingen komen te staan wanneer je de voordeur opentrekt en heb je altijd al een deurcamera willen hebben, dan is een slimme deurbel een prima oplossing. Het creëren van een smart home bestaat niet uit technisch vernuft alleen, maar ook om een stukje veiligheid toe te voegen aan je leefomgeving.

Wordt er door de bewegingsdetectie van je deurbel opgemerkt dat er beweging in het gezichtsveld van de bel plaatsvindt, dan krijg jij automatisch een melding op je smartphone om mee te kijken. Zo ben jij altijd op de hoogte van wat er voor jouw deur afspeelt. Richt jij je smart home goed in? Dan kun je ook je slimme beveiligingscamera’s aan je deurbel koppelen, zodat jij overal rondom je huis de veiligheid bewaart.

Sla de beelden veilig op en bekijk ze terug

Wanneer de beelden van je deurbel camera cloudopslag gebruikt, loop je minder risico dat er iemand met de camera knoeit. Zelfs slopen heeft dan geen invloed meer op de beelden. Ze worden toch in de cloud opgeslagen, waardoor je ze altijd hebt. Het bewijsmateriaal kun je dan rechtstreeks uit de cloud downloaden en delen met buren of politie wanneer dat nodig is. Het installeren van een video deurbel als onderdeel van je smart home huisbeveiligingssysteem verhoogt de veiligheid van je huis en geeft je meer controle en gemoedsrust. Wil je je deur niet voor een vreemde openen, dan je kun je ze altijd aanspreken via de tweerichting audiofunctie.

Makkelijk te integreren in je smart home

Het is ook mogelijk om je smart home deurbel te koppelen aan andere apparaten in huis. Stel bijvoorbeeld in dat wanneer er wordt aangebeld op jouw deurbel, automatisch de slimme verlichting in jouw gang naar de deur aangaat, waardoor je om de deur te openen niet eerst zelf op de tast op zoek moet gaan naar de lichtknop.

Plaats een reactie