Een smart home met Google Assistant

Google Assistant

De slimme assistant van Google, oftewel Google Assistant, is één van de meest bekende platformen voor het creëren, beheren en aansturen van een smart home. Lees wat de Google Assistant voor jou kan betekenen en ontdek of het bij jouw woning past.

Slim wonen met Google Home

Slim wonen is het begrip van de toekomst! Maar wat is dat nu eigenlijk, slim wonen? Dat heeft niets te maken met je intelligentie, maar met hoe jij je huis inricht en hoe je ermee omgaat. Als je een smart home hebt, maak je het voor jezelf zo gemakkelijk mogelijk in huis. Met behulp van slimme gadgets kan je onder andere snel informatie verzamelen, een appje sturen of het weerbericht bekijken zonder ook maar op een knop te drukken. Ideaal! Wie altijd voor je klaar staat om je te helpen in je smart home is de Google Assistant.

Je digitale assistent

Met de Google Assistant is een persoonlijke assistent voor iedereen weggelegd, niet alleen voor de rijken of beroemden. Je assistent kan je altijd helpen vanuit je Android telefoon: je hoeft het slechts eenmalig in te stellen. Met een simpele “Hey Google!” opent het de oren en volgt ze je instructies. Ook zijn er speciale apparaten te koop waarmee je de functies van je Google Assistent nog meer uitbreidt, zoals de Google Nest Hub en de Google Home. Dit zijn slimme speakers die de “Hey Google!” functie van je telefoon overnemen, zodat je via de speaker stemcommando’s kan geven. 

Wat kan ik ermee?

Met je Google Assistant wordt slim wonen wel heel makkelijk. Hoe meer apparaten jij koppelt aan je assistent, hoe meer het voor je kan regelen. Zie je dat je nog het licht in de keuken aan hebt staan? Gebruik dan je Google Assistent om de lamp uit te zetten zonder dat je op hoeft te staan. Ook de temperatuur en de robotstofzuiger kan je regelen met je assistent, mits je de juiste bijbehorende apparatuur hebt. Verder kan je muziek afspelen, programma’s laten streamen op je Google Chromecast, shoppen, spelletjes doen, het laatste nieuws beluisteren en nog veel meer. 

Heb ik het nodig?

Wellicht vraag je je af: waarom zou ik een Google Assistant of Google Home nodig hebben als ik ook zelf op de knoppen kan drukken? Slim wonen kan je veel tijd, maar ook veel geld besparen. Het is even een investering om een smart home op te zetten. Als je eenmaal zover bent, wordt het veel gemakkelijker om toch nog even die lamp uit te zetten of de thermostaat een paar graden lager te zetten. Dat lijkt misschien klein, echter zijn het juist die kleine dingen die op lange termijn toch een besparing kunnen opleveren. Kortom, bedenk eens hoeveel voordeel de Google Assistant jou kan opleveren en ga ook slim wonen!

Alternatieven voor Google Assistant

Naast Google Assistant zijn er nog andere slimme assistenten, waarmee je je dagelijks leven makkelijker maakt. Het populairste alternatief is Siri, de slimme assistent van Apple waarmee je een HomeKit smart home kunt beheren en bedienen.