De ultieme gamekamer inrichten, zo doe je het!

Gamen is ontzettend populair. Niet alleen onder jongeren, maar ook bij veel volwassenen wordt er zo nu en dan een online spelletje gespeeld. Dit wil je het liefst doen in de beste omstandigheden. Daarom leggen wij je uit hoe je de ultieme gamekamer inricht!

Wat heb je nodig?

Een echte gamer zorgt natuurlijk eerst voor de juiste game-apparatuur. Of het nu een PC, Xbox of de nieuwste Playstation is. Een goede console of computer met het beste game beeldscherm is uiteraard prioriteit 1 voor jouw gamekamer. Als je de basis hebt staan, kun je je kamer gaan upgraden. We hebben wat gamekamer ideeën voor je.

Verlichting

Je kent het waarschijnlijk wel. De foto’s en video’s waarbij je gekleurde lichten van allerlei kanten ziet komen. Uit het toetsenbord en muis, van onder het bureau en vanaf het plafond. Als jij dit ook wilt, kun je dit doen door LED strips te gebruiken. LED strips zijn een strip van kleine LED-lampjes aan elkaar vast voorzien van een plakrand aan de achterkant. Hierdoor kun je ze op iedere ondergrond opplakken. Plak ze aan je muur, achter je beeldscherm of onder je bureau. Alles is mogelijk! Ook heb je smart lampen waarmee je je normale lampen gekleurd licht kunt laten geven.

Een fijne, comfortabele stoel

Gamen kun je soms wel urenlang achter elkaar doen. Afgezien van af en toe een eet- of drinkpauze kun je de hele dag wel in je gamekamer vertoefen. Een goede stoel, is daarvoor essentieel. Wanneer je geen goede stoel hebt, is je houding verkeerd waardoor je last kunt krijgen van je nek, rug en andere lichaamsdelen. Vaak is een goede gamechair wel een aardige aankoop, maar langdurige gezondheidsklachten, zul je toch willen voorkomen.

Verduistering

Tijdens het gamen wil je geen last hebben van daglicht wat in je ogen schijnt. Ook daglicht wat in je beeldscherm schijnt, kan je potje Call Of Duty een stuk lastiger maken. Daarom is raamverduistering wel zo lekker op je gamekamer. Heb je een slaapkamer en gamekamer in één? Dan is slimme verduisterende raamdecoratie de ideale oplossing. Zo kun je tijdens het gamen èn tijdens je slaap genieten van optimale verduistering.

Smart home gamekamer

Wil je je gamekamer automatiseren? Dan kun je van je gamekamer een smart home gamekamer maken. Door slimme verlichting, slimme raamdecoratie en een handige smart home speaker toe te voegen heb je zelf geen werk meer, maar doet je slimme assistent de huishoudelijke handelingen. Ben je nog niet bekend met smart home? Lees dan de voordelen die smart home te bieden heeft!

Een gamekamer inrichten kan uiteraard op veel verschillende manieren. Iedereen heeft immers zijn eigen stijl. Er zijn wel een aantal dingen die jouw gamekamer in ieder geval niet mag missen. Zorg er in ieder geval voor dat jouw kamer voorzien is van een goede internetverbinding, een van de beste gaming monitoren en een goed werkende PC, of een console zoals de Xbox of Playstation 5. Verlichting, verduistering en je stoel zijn een soort upgrades, die je met de tijd aan je gamekamer toe kunt voegen.

Leave a Comment