Energie besparen met smart home

Tegenwoordig zijn er steeds meer manieren om slim te wonen. Dit zijn vaak losse toepassingen die je in huis kunt kopen om niet alleen energie te besparen en woon gemak te vergroten, maar ook om een zogeheten smart home te creëren. We gaan je laten zien welke smart home toepassingen er zijn om energie te besparen.

Wat is slim wonen?

Met slim wonen wordt er bedoelt dat je door verschillende elektrische toepassingen de woning zogeheten slim kunt maken. Deze apparaten zijn er namelijk om bepaalde processen te automatiseren in de woning. Denk bijvoorbeeld aan smart verlichting. Deze kun je bedienen door middel van de smartphone, maar soms ook door middel van spraak. Daarnaast is het zo dat de apparaten ook bepaalde routines kunnen gebruiken. Hierdoor gaan de lampen aan om een bepaalde tijd of juist uit wanneer het bedtijd is. Dit is er om het woongemak van de mens te vergroten. Toch zijn er veel meer toepassingen, zo ook die er voor zorgen dat je energie kunt besparen.

Energie besparen met slimme apparaten

Er zijn verschillende manieren om geld en energie te besparen met slimme apparaten. In een tijd waarin de gas en energie duur zijn, kun je natuurlijk niet genoeg besparen. Bijvoorbeeld doormidden van een slimme thermostaat. Deze thermostaat kan namelijk op afstand bestuurd worden door een app en daarnaast ook routines leren kennen. Je kunt op die manier dus altijd achteraf nog de thermostaat naar beneden zetten wanneer je dit bent vergeten toen je van huis weg ging. Ook kun je de thermostaat vast aanzetten als je naar huis toe gaat. Slimme stekkers kunnen bediend worden op afstand en kunnen ook routines aanleren. Deze gaan uit en aan via een app of op een bepaald tijdstip wanneer je dit zo instelt. Er wordt dan niet onnodig energie gebruikt voor apparaten die je op dat moment ook niet gebruikt. Dan is er ook nog zoiets als slimme raamdecoratie. Deze raamdecoratie kan namelijk de warmte binnenhouden wanneer het zonnetje naar binnen heeft geschenen en wanneer je deze met stembesturing of een druk op de knop kunt laten zakken. Ook de raamdecoratie is een ideale toevoeging aan een smart home omdat deze mee kan doen met de ingestelde routines en dus zorgt voor gemak en zelfs energie kan besparen.

Tot slot

Mocht je op zoek zijn naar meer gemak en daarnaast ook energie willen besparen dan is het zeker de moeite waard een kijkje te nemen bij verschillende slimme apparaten. Deze maken het namelijk makkelijker om energie te besparen. Doe smart home inspiratie op via onze site.

Plaats een reactie