Drie keer favoriete producten voor een veiliger smart home

Ben je druk bezig met het opbouwen van je eigen smart home? Dan ontkom je er niet aan om toch ook eens een videodeurbel te overwegen. Of wellicht wil je ook graag je achtertuin in de gaten houden. Om deze reden kun je ervoor kiezen camera’s te installeren. Tegenwoordig zijn de videodeurbellen niet meer weg te denken. En voor een paar honderd euro haal je al gauw een paar goede sensoren in huis.

Je smart home veilig maken

We hebben drie producten op een rijtje gezet die wat ons betreft zeker het overwegen waard zijn, als je een smart home gaat bouwen. Natuurlijk mag de Ring videodeurbel niet ontbreken. Daarnaast hebben we een favoriete camera voor het bewaken van de achtertuin, gezien zijn aantrekkelijke prijs en handige features. De veiligheidssensoren zijn wel een uitgave, maar mogen zeker in onveilige buurten niet ontbreken.

Onmisbaar: de Ring video deurbel

Ten eerste: de Ring videodeurbel is bij veel huishoudens niet meer weg te denken. Je kunt kiezen voor het draadloze model of het Wired-model. Zelf raden we zoveel mogelijk het bekabelde model aan, als je daar de mogelijkheid toe hebt. De installatie is erg eenvoudig en voor rond de 100 euro (inclusief gong) heb je een goede videodeurbel in 1080p HD-videoresolutie aan de deur hangen. Verder heeft Ring een handige app en kun je onder meer gebruikmaken van de integratie voor Amazon Alexa en Google Assistant. Opnemen kan de camera ook, maar daarvoor heb je wel een abonnement van minimaal 4 euro per maand nodig. Wil je dat niet, dan kun je kiezen voor andere merken.

De achtertuin in de gaten houden met de Reolink TrackMix

Over andere merken gesproken: De Reolink is ook een absolute aanrader. Voor rond de 100 euro heb je een videodeurbel, maar we zoomen nu even in op de TrackMix. Deze camera is regelmatig in de aanbieding bij de grote webwinkels. Voor rond de 200 euro heb je er eentje. En het is een fantastische camera. De camera heeft de mogelijkheid om RTSP af te kijken. Zo kun je beide lenzen bekijken. De tweede lens heeft een automatische zoomfunctie (vandaar de naam TrackMix). Hij houdt de persoon altijd ingezoomd in beeld. Op deze manier heb je eventuele inbrekers en ander gespuis altijd goed in beeld. Met de integratie in Home Assistant kun je ook automatiseringen bouwen, zodat je bij beweging meteen een opname start. Daardoor heb je in principe geen duur abonnement nodig. Dankzij Spotlight (een lamp die bijschijnt in het donker) heb je ook ’s nachts goed zicht.

Veiligheidssensoren met Home Alarm Essential

Wil je zeker weten dat alle beweging rondom je huis gedetecteerd wordt, dan kun je kiezen voor de Home Alarm Essential kit van Somfy. Deze bestaat uit 1 Link Essential, drie IntelliTAG’s (sensoren voor ramen en deuren), een binnensirene, bewegingsmelder en twee keyfobs. Met een adviesprijs van 350 euro erkennen we dat deze oplossing niet voor iedereen is weggelegd. Maar op deze manier kun je je huis wel beveiligen op een gemakkelijke en onopvallende manier. 

Met de handige app kun je alle sensoren gemakkelijk koppelen en toevoegen. De handleiding vinden we wel erg karig, ook al wijst het systeem zichzelf redelijk. Voor dit systeem heb je verder een HomeBridge nodig als je deze wil integreren met Home Assistant. Wat dan wel meteen out of the box werkt: Amazon Alexa, Google Assistant en IFTTT. Woon je dus in een onveilige buurt, dan kan het aanschaffen van dit systeem te moeite waard zijn. In alle andere gevallen kun je er ook voor kiezen om een paar camera’s rondom je huis op te hangen. Maar camera’s in huis? Dat zal voor veel mensen met het oog op de privacy toch een brug te ver zijn. Daarom vinden we de veiligheidssensoren onmisbaar voor een veilig smart home.