De beste manieren om slim en duurzaam te wonen

Slim wonen wordt steeds meer populair. Zorg ervoor dat je duurzaam woont door bijvoorbeeld een thermostaat te gebruiken. Verder kun je denken aan smart apparatuur om het elektriciteit gebruik binnen de perken te houden. Doordat je alles met de smart home app bediend kun je goedkoper uit zijn. Ben je vergeten om de verwarming uit te doen of de lampen uit te zetten? Op afstand kun je dit alsnog doen via deze super handige app. Een smart home is een goede overweging. Er wordt niet onnodig verbruikt en dat zie je terug op de jaarnota van jouw energie.

Producten voor een smart home

Slim wonen kan naast energiebesparende tools ook veel te bieden hebben op het gebied van veiligheid. Je kunt denken aan een slimme video deurbel om onbevoegden niet de woning binnen te laten komen. Je kunt zien welke persoon er voor de deur staat. Iemand die je niet wilt zien laat je niet binnen en zo krijgt de persoon geen voet achter de deur. Via de voordeur camera kan je ook met een pakketbezorger de plaats en tijdstip afstemmen indien je weg bent van huis. Direct via de smartphone app onderweg kun je communiceren met degene die voor de deur staat en tijden van thuiskomst afstemmen. Verder zijn slimme deursensoren en slimme camera’s een must om veilig te wonen. Via elke locatie kun je namelijk bijhouden wie er om jouw huis loopt. Omdat de app continue monitort. Verder zijn er slimme rookmelders verkrijgbaar, slimme alarmsystemen en systemen om garagedeuren en toegangscontroles op afstand via de app te bedienen zonder zelf aanwezig te zijn. Met smart wash kun je jouw wasmachine op bepaalde tijden aanzetten via de app. Bijvoorbeeld in daluren waardoor je goedkoop uit bent qua elektriciteit en gas. Bepaalde lampenmerken hebben ook tools om de slimme verlichting in te stellen en in combinatie met smart home zelfs via spraakopdrachten.

Elektrische gordijnen zijn ook een goed voorbeeld van een smart huis en bieden comfort. Met een afstandsbediening kun jij ze automatisch open laten gaan en met een timer stel je precies in wanneer ze open of dicht gaan. Je hoeft niet meer met de hand aan de gordijnen te trekken. Ze blijven zo schoner en netter. Met een smart speaker kun je op spraak commando jouw favoriete nummer direct af laten spelen zonder deze eerst op te moeten zoeken. Gemakkelijk muziek luisteren en tijdsbesparend dus. De smart luidsprekers werken draadloos meestal via wifi en bluetooth. Zelfs een wekker kun je zo instellen. Een hele smart woning is erg duurzaam. Je kunt hierbij alles spraakgericht besturen zoals de TV aan laten gaan via jouw stem, de lampen aan en uitzetten, de zonwering omlaag laten gaan, de deuren in huis bedienen en het aanzetten van een kookplaat met de pan op de plaat en een timer. Er komt steeds meer apparatuur beschikbaar die is afgestemd op een enkele smart app. Het laat ook zien dat je veilig van huis kunt gaan zonder je ergens zorgen over te hoeven maken

Plaats een reactie